Förbered barnen på flytt

Hur förbereder man egentligen sina barn på en flytt? En del säger att man ska hålla tyst in i det sista, andra säger att man ska låta barnet vara delaktig från första början. Vilket sätt passar er och din familj? De flesta har ett hum om hur just deras barn funkar, och vilken generell attityd man har kring beslut i familjen i det stora hela. Gemensamt för alla är att antlita en flyttfirma som kan sköta det praktiska, så kan ni fokusera på det viktiga.

När familjen ska flytta finns det mycket att börja ta tag i, inte minst den rent psykologiska processen det innebär att byta förskola eller skola. Googla bara på flyttfirma Karlskrona och saken är biff! Låt några andra flytta dina tunga grejer och fokusera istället på att följa barnens flytt.

Att förbereda en flytt med barn

Det finns inga rätt och fel när det kommer till att byta hem med barn. Det är en omtumlande resa för en del barn – för andra är det bara roligt och spännande. Försök känna in ditt barn och prata om vad som händer. Oavsett om du väljer att involvera ditt barn tidigt i flyttprocessen, eller berättar det först någon vecka innan det är dags, så är det viktigt att se till att barnet hänger med i svängarna. Ett barn som blir oroligt och stressad blir ofta arg och utåtagerande. Det finns också exempel på barn som reagerar som motsatsen och blir inneslutna och pratar inte så mycket om sina känslor.

Att flytta är inte lätt, speciellt inte eftersom man måste byta förskola eller skola. Det är en stor omställning för barnet och behöver bearbetas även med de barnen som bara reagerar tillsynes positivt!

Det är viktigt att komma ihåg att göra en flyttanmälan på Skatteverket för barnet också, inte bara dig själv. Detsamma gäller när barnen flyttar ut, något som inte alltid är så lätt för många föräldrar.

Scroll to top