Så hjälper hemstädning dig i vardagen

Det finns många fördelar med veckovis hemstädning för dig som har svårt att städa själv. En bra städfirma ser till dina behov och har rimliga priser. Du kan också nyttja rut-avdraget.

Städningen hemma är ett stressmoment för många. Efter en lång arbetsdag är det svårt att finna orken och motivationen att städa, och är du äldre eller har en funktionsnedsättning kan det bli extra jobbigt att få städningen avklarad. Många tror att hemstädning är dyrt, men veckovis hemstädning finns tillgänglig till överkomliga priser för att garantera ett hygieniskt och presentabelt hem, medan du sköter småplocket själv mellan gångerna.

Hur hittar jag städfirma?

Att söka efter din ort och ”hemstädning” eller ”städfirma” är en bra början. Många städfirmor har hemsidor där de berättar om sina tjänster. Vill du veta vad tidigare kunder tycker kan du läsa firmans googlerecensioner.

Vilken städfirma som passar dig beror på dina behov, och professionella städfirmor är lyhörda för dessa. Flexibilitet är ett bra riktmärke – bästa städfirman i Malmö erbjuder förutom veckostädning mer grundlig städning vid behov, liksom städning så sällan som var fjärde vecka.

Många erbjuder ett kostnadsfritt första möte vilket är positivt. Välj en städfirma som är öppen med priserna från start, och jämför flera för att se vad som är ett rimligt pris. Hemstädning behöver som sagt inte vara dyrt:

”Inte bara höginkomsttagare använder städhjälp, 90 procent av våra kunder är inte det” enligt Mats Gråbo på Servicestyrkan i samtal med SVT.

Glöm inte att du kan nyttja rut-avdraget då du använder städtjänst.

Framtidens hemstädning

Kanske kommer du i framtiden få hemmet städat av en robot – det tror åtminstone många i branschen, och teknikutvecklingen går snabbt. Dock lär mänskliga lokalvårdare finnas kvar för att sköta städrobotarna och jobba vid sidan av dem.

Scroll to top