Så bör du städa inför flytten

Är det snart dags för dig att flytta? Då har du säkerligen en hel del att stå i. Inte nog med att du ska hinna packa ner alla dina saker på ett snyggt och säkert sätt. Du ska även hinna städa ur bostaden till den nya gästen som ska flytta in.

Det är aldrig roligt att behöva flytta in i ett hem som är smutsigt och därför är det viktigt att du utför flyttstädningen ordentligt och enligt de direktiv som finns. När den nya hyresgästen eller ägaren kommer vill denne troligtvis kunna ställa i ordning sina saker så fort som möjligt och inte behöva fundera på att torka ut skåp eller utföra en fönsterputsning. Vill du inte göra flyttstädningen själv kan du med fördel anlita en städfirma för uppdraget. Då kan du dessutom använda dig av RUT-avdraget. I ett frågeformulär på Aftonbladet skriver Annika Creutzer att du kan använda RUT även till hyresrätten.

”- Det är en städkostnad som ingår i hustjänsterna” och därför kan nyttjas, menar hon.

Vad ingår i en flyttstädning

Det kan vara svårt att veta vad som behöver ingå i en flyttstädning, men det finns ett enkelt sätt för dig att tänka. Om du tömmer ut hela din bostad på alla föremål och möbler som finns så är det resterande fasta möblemang, fria ytor, golv och fönster som behöver rengöras. Genom att anlita fonsterputsning-stockholm.se kan du få hjälp med dina fönster och säkerställa att de är helt fläckfria och rena.

Att städa ”allt” betyder således att du behöver torka både utsida och insida av skåp och lådor. Du behöver även rengöra utsida och insida av spis/ugn, samt avfrosta och rengöra insida och utsida av frys och kylskåp. Badrummet ska städas från topp till tå, vilket i många fall även inkluderar din golvbrunn. Glöm inte bort vikten av att städa bakom saker och ting. Du behöver dra ut din spis för att städa utrymmet där, samt städa under kylskåpet om det finns möjlighet att öppna upp. I badrummet rekommenderas att du tar bort fronten för att rengöra vid badkaret ordentligt, och glöm inte bort de viktiga listerna i alla rum.

Scroll to top