Skydda ditt hem – skaffa hemlarm

Att skydda ditt hem från inbrott består i att du genomför många olika slags åtgärder. Det är genom att vara så heltäckande som möjligt som du får det bästa skyddet. Mest grundläggande för skyddet är dock att du har ett bra hemlarm.

Sommaren är en av de årstider som i många fall erbjuder gott om tillfällen för inbrottstjuvar att dra nytta av. Människor spenderar tid i sina sommarstugor eller reser utomlands. Det skapar situationer där så gott som hela grannskap är bortresta vid samma tidpunkt, vilket gör det enkelt för inbrottstjuvar att ta sig in i bostäder ostört. Med en såpass enkel åtgärd som att du skaffar larm från Sector Alarm har du gjort mycket för att göra ditt hem mer oattraktivt för inbrottstjuvar. Det finns dock fler saker du kan göra. Läs vidare så får du fler tips på hur du kan trygga ditt hem inför semestern.

De flesta inbrotten begås av internationella stöldligor

Enligt en artikel hos SVT begås ungefär hälften av alla inbrott av internationella stöldligor. Det är ligor som reser mellan olika länder med syftet att begå inbrott. De gör noggrann rekognosering där de kollar upp sina objekt på förhand och är i och med det att betrakta som något av proffs. Med andra ord är de vana vid att hantera och ta sig förbi de allra enklaste åtgärderna mot inbrott. Det bästa är därför om du jobbar brett med olika typer av skyddsåtgärder.

Skydda ditt hem på många sätt

Att jobba brett för att skydda ditt hem innebär att du gör många, små och stora, saker för att förbättra säkerheten snarare än bara en sak. Om du till exempel köper ett larm har du som nämndes tidigare gjort mycket för att göra hemmet säkrare, säkerheten ökar dock exponentiellt om du kompletterar med andra åtgärder. Magnus Tilly som tidigare var kriminell uttalar sig om saken i en artikel i Expressen. Enligt honom är larm ett ypperligt sätt att skydda sig mot inbrott, samtidigt menar han att många inbrottstjuvar vant sig vid larmen. De kan till och med vara såpass rutinerade att de vet att det dröjer en stund innan eventuella väktare kommer till ditt hem. Ett av de bästa sätten att försäkra sig mot inbrott är grannsamverkan. Inte minst finns det ju då människor i närheten som reagerar direkt om larmet skulle gå.

Viktigt att ditt larm är anslutet till larmcentral

Ett annat måste för att skydda hemmet är att du skaffar en säkerhetsdörr. Skillnaden mellan hur lång tid det tar för en inbrottstjuv att bryta sig in genom en vanlig dörr och en skyddsdörr kan vara avgörande för om tjuven överhuvudtaget försöker. Det är ett perfekt komplement till larmet. Vad som också är värt att nämna när det handlar om larm är att de mest effektiva hemlarmen är anslutna till en larmcentral. Det må vara så att vissa tjuvar vet att det tar en stund för väktarna att komma, men om larmet kompletteras med andra åtgärder får du ett i princip vattentätt skydd.

Scroll to top