Inred tonårsrummet

Har ditt barn blivit så pass stort att det nu är dags att ändra inredning i rummet? Liten har gått och blivit stor och det är kanske inte längre intressant med små söta figurer på sovrumsväggarna. Att inreda ett tonårsrum kan vara aningen svårt. Det ska vara snyggt, hållbart och samtidigt ha den där coola touchen.

Det första du bör göra när du ska ändra från barnrum till tonårsrum är att titta på vilka möbler och föremål som du kan spara. Den lilla barnsängen har din tonåring troligtvis redan vuxit ur och det kan vara dags att titta på en ny säng som alternativ. Sängvaruhuset erbjuder mängder av riktigt bra sängar som passar alla rum och åldrar, läs mer här för att hitta en säng som passar just din tonåring. Kom ihåg att välja en säng som ditt barn kan använda sig av länge. På så sätt sparar du pengar och är dessutom snällare mot miljön.

Rensa ut

Genom att rensa ut barnrummet blir det enklare för dig att se vad som kan sparas och vad som behöver gå vidare till insamling eller återvinning. Titta i alla hörn och lådor och rensa ut gamla leksaker eller knöliga teckningar som hamnat under sängen för ett halvår sedan. Spara dock gärna sånt som kan vara minnesvärt eller av stor betydelse för barnet, även som tonåring. Det kan till exempel vara;

  • Ett skrivbord som barnet har haft i rummet
  • Ett vackert smyckeskrin
  • En trevlig fönsterlampa
  • En bra bokhylla eller byrå
  • Garderob med plats för kläder och skor

Så inreder du rätt

tonårsrumDen svåraste biten är att inreda rummet rätt. Det får inte vara alldeles för sött och barnsligt och det får heller inte bli för vuxet och tråkigt. Ett bra sätt att hitta en balans är genom att använda sig av färger och några få föremål som visar tonåringens intressen och personlighet. Låt grundfärgen i rummet vara neutral, till exempel beigea eller vita väggar och använd sedan färg på tyger och inredningsdetaljer istället. Sysslar ditt barn med en sport så kan du använda dig av detta för att skapa personlighet i rummet, men även andra intressen kan få visas upp. Varför inte skapa en bokhylla med enbart snygga skor till tonårstjejen eller en hylla där sonen kan förvara alla sina coola kepsar? Ett bra koncept för ett tonårsrum är dock att less is more!

Scroll to top