Anpassat badrum för barn

Barn kräver ofta att få ett badrum som är anpassat efter deras behov och då behöver man som förälder vara smart och inreda med mindre badkar, skötbord och även ge plats för alla barnartiklar. Barn kräver ofta att man har rätt redskap och extra plats. Med barn får inga handtag sitta för högt och det är alltid en bra idé att ha en fot/barnpall som de kan kliva upp på och nå tandborsten.

Att skaffa barn är en otroligt spännande tid och med det innebär att man får anpassa hemmet. Det gäller att babysäkra och göra plats för alla de nya sakerna som kommer med barnet. Det är spjälsängar, leksaker, möbler, förvaring, skötbord och belysning för att nämna några av de saker som måste in och ta plats. Matplatsen ska vara anpassad för de små liven och med det menas barnstolar, bestick, tallrikar och för att inte glömma haklappar. Inne i köket ska man också se till att alla luckor förblir stängda och oåtkomliga. Det är en hel del att tänka på alltså.

Barnvänligt badrum

Badrum kan nog vara där man tillbringar mest tid utöver sovrummet. Här ska det bytas blöjor, badas och borstas tänder, det behöver alltså bli ett barnvänligt rum. Det gäller då att vara smart i sina val och ett badkar behöver inte vara helt anpassat från början men det kan anpassas allt eftersom. Likt en växarsäng som går att reglera allt eftersom barnet växer så kan man ha en balja som allt eftersom byts ut mot en större, tills barnet är stort nog för att bada i det vanliga badkaret.

Såhär kul kan man ha i badkaret:

Scroll to top