Större badrum

I vissa fall är det oundvikligt: vid tillökning kan det vara läge att flytta till större. Men det kan i vissa fall fungera genom att planera om planlösningen lite för att få samma yta att kännas större.

Detta handlar inte om trolleri. Det handlar om att vända och vrida på alla kvadratmetrar man har tillgång till för att se om man kan göra några förbättringar. Ofta är det badrummet som behöver bli större då man gärna vill få in skötbord och extra papperskorg man kan slänga gamla blöjor i. Och, genom att bo kvar och renovera sitt badrum kan man göra ett rejält ansiktslyft och samtidigt öka värdet på lägenheten eller huset avsevärd. Det är nämligen så att de flesta av oss vill ha ett fräscht och snyggt badrum. Men tänk på att ”göra-det-själv trenden är en bra trend, men det är aldrig fel att bjuda in en professionell hantverkare som vet vad de pysslar med. Det finns många bra hantverkare från stockholm som gärna står till ditt förfogande. Badrummet har gått från att vara den där platsen man inte talar om och endast uträttar sina privata behov, till att bli en samlingsplats där man ska koppla av och mysa. Kanske hänger detta ihop med att vi lever ett allt stressigare liv och det räcker inte med att besöka ett spa en gång vart annat år, utan behöver en liten avkopplande oas hemma?

När det kommer att renovera på grund av tillökning kan det vara bra att ha i åtanke hur det kommer se ut när skötbord och andra barnartiklar försvinner. Samt vad som kommer hända med, exempelvis, de kaklade väggarna när man borrar upp ett skötbord för att sedan ta bort det. Ett bra tips är att tänka på framtiden hur ni vill leva, men planera in så det blir en trivsam miljö att ta hand om ert nyfödda barn på.

Andra rum värda att se över

Man kan alltid göra förbättringar och vrida och vända med alla rum man har. Känner man att det inte räcker med att renovera om badrummet och vill gå på hela huset – eller delar, är det viktigt att man även tänker på barnsäkerheten: vad kommer hända när barnet börjar att krypa runt och sedan börjar gå? Det finns en rad bra tips på vad man ska tänka på, och så finns det en rad bra saker vi kan införskaffa så som barngrind, spisskydd, hörnskydd och mycket mer.

Andra smarta tips som ger större säkerhet

  • När barnet ligger på skötbordet ska du kunna nå allt med ena handen så du slipper lämna barnet.
  • Alla trappor, eluttag och lådor ska förses med grind, petskydd samt barnspärrar.
  • Lämna aldrig nötter eller andra små ätbara, eller inte ätbara saker framme så barnet kan stoppa i sig. Införskaffa dig en provcylinder där du kan kolla vad som är farligt frö barnets strupe att få i sig.
  • Mediciner och kemikalier ska vara bakom låsta skåp så barnet inte får i sig något farligt.
Scroll to top