Barnsäkra hemmet

Förutom att barn självklart ska ha ett fint, mysigt och praktiskt rum så är det dessutom otroligt viktigt med säkerheten. Att fästa höga bokhyllor, garderober och skåp i väggen är ett måste. Barn har en tendens att klättra på den här typen av möbler och sitter de inte fast i väggen kommer de med största säkerhet välta och hamna över barnet. Detta får självklart inte hända. En vanlig olycka när det kommer till barn är att de går in i vassa kanter och slår sig. Bord, stolar, byråer etcetera, i princip alla möbler har vassa kanter och hörn. Detta fixas enkelt med hörnskydd och kantskydd som är skapat just av denna anledning.

Den absolut största faran i ett hem är dock fönster. Har man fönster som är lätta att öppna, går utåt, är väldigt låga eller har tunna, dåliga glas så finns det en livsfarlig risk att barnet lyckas öppna fönstret eller ramla igenom den tunna glasrutan etcetera. Att ha säkra, starka fönster med barn-lås är därför otroligt viktigt. Läs mer här om olika typer av bra fönster och deras funktioner.
I filmen nedan får du lära dig hur du installerar ett fönsterlås på hemmets alla fönster. Ett måste för alla med små barn i hushållet.

Scroll to top