Dags för större

När ett par välsignas med utökning i form av ett litet barn är det givetvis en mycket lycklig tid för de blivande föräldrarna och deras närmsta. Det är mycket som förändras när man får barn, och de flesta väljer att flytta till en större bostad så att barnet ska kunna få ett eget rum, och kanske en trädgård som barnet kan leka i. När man bestämmer sig för att köpa en ny bostad finns det en del saker man behöver fundera på och tänka över, till exempel var man vill bo, närhet till dagis/skola/arbete, storlek på huset och så vidare. Att lägga upp en strategi för ett lyckat bostadsköp kan vara lättare sagt än gjort, men en bra sak är att tänka barnvänligt. Det innebär bland annat följande…

•    Kolla om huset innehåller vassa kanter. Det är inte så bra när man har småbarn som håller på att lära sig gå.
•    Är trapporna branta? Det kan leda till förödande olyckor om ett barn ramlar ner för en sådan.
•    Hur är fönstren placerade? Om de sitter lågt kan det leda till oönskade rymningar.
•    Hur är området där huset ligger? Finns det gott om lekplatser i området, eller är det en bilväg precis utanför? Det är också en fördel om det bor flera småbarnsfamiljer i närheten, så barnen kan skaffa sig lekkamrater på hemmaplan.

Det är med andra ord mycket att fundera på när man ska köpa en ny bostad, men med god planering och en klar bild om vad man är ute efter kan alla hitta sitt drömhem!

Scroll to top