Detaljerna som skapar magi

I barnens egna rum är det framförallt leken som bör stå i fokus. Lekar som skapas med hjälp av smarta lösningar, fantasi och lite vad som i barnens egna ögon upplevs som magi.  Samtidigt som barnrummet är det rum som barnen ska uppleva som sin egen fristad har naturligtvis också de vuxna sina önskemål. Ett rum med alla leksaker som saknar smarta förvaringslösningar blir snabbt ett rum fyllt av kaos. För att ge barnen en möjlighet till att lära sig att också plocka undan efter lekarna, och för att undvika att trampa på smärtsamma legobitar, bör det finnas gott om lådor och hyllor.  Samtidigt vill man som förälder också att ens barns sömn ska fungera bra, något som kan kräva lite extra insatser.

Hur barnen vill sova är ofta individuellt. Medan vissa barn inte har några problem att sova i ett mörkt rum med dörren lite öppen är det andra som inte kan klara sig utan en egen nattlampa. Det är skönt att kunna köpa alla de saker som man vet behövs på en gång, något som man kan göra på nätet. Är det gardiner man letar efter, för att få rummet både mer hemtrevligt och mörkare på natten, är en populär sajt att besöka www.ambienceforhome.se/category.html/gardiner. Här finns alltifrån ett stort utbud av gardiner till mysiga heminredningsdetaljer som även skulle passa i barnens rum.

Rum för barn utanför hemmet

Barnrum behöver inte bara finnas hemma i det egna hemmet. De företag som har satsat på att ha barnrum även på arbetsplatsen de dagar då barnen är något för krassliga för att gå till dagis men för pigga för att vara hemma. Kanske är det så att detta är en lösning som fungerar bättre i vissa branscher, läs mer här om ett fall som gjort succé.

Scroll to top