Barnvänliga golv

Barn är underbara för det mesta och som förälder lär man sig snabbt att acceptera saker som man antagligen skulle gå i taket över innan man fick barn. Säg att någon skulle råka spilla ett glas rödvin över din vita, absoluta favoritklänning, innan du blev förälder. Detta skulle självklart göra  dig arg och ledsen och du skulle kanske omöjligt kunna förstå hur du skulle kunna leva utan detta älskade plagg. Säg att samma sak, fast kanske med färg eller mat, skulle hända dig när du är småbarnsförälder. Ja du skulle självklart tycka att det var tråkigt att din favoritklänning är förstörd men du skulle med största sannolikhet inte låta en sådan småsak förstöra hela din dag eller ditt humör. Barn är ju barn och det måste de få vara. Dessutom prioriterar man väldigt annorlunda som förälder än innan man får barn. Och tur är väl det.

När det gäller inredning gäller självklart detsamma. Vi ska därför idag prata golv. Även om man som förälder får räkna med ett ökat slitage på hemmets golv så kan man väl åtminstone välja golv som är så tåliga som möjligt? Nedan listar vi två pålitliga varianter av golv.

•    Golv i vacker ek kanske känns ömtåligt och alldeles för fint för den lekande barnfamiljen. Faktum är dock att alla typer av trägolv är bra eftersom de enkelt går att slipa så att de blir som nya när barnen blivit lite äldre.
•    Linoleum-matta är något av det absolut mest praktiska och tåliga. Inte nog med att det är skönt och relativt mjukt att gå, och ramla, på. Det är dessutom enkelt att moppa av om det skulle spillas mat, dryck, färg etcetera. Antagligen det mest barn- och djurvänliga golvet.

Scroll to top