Drömmen om poolen

I år drömmer nog många svenska fotbollsfans om Polen, och hoppas att det svenska landslaget ska nå framgångar där, samt i Ukraina. Om poolen är det dock antagligen fler svenskar som drömmer, året runt och alla år. Drömmarna kan handla om den pool man redan äger, eller om den pool man skulle vilja ha. Många svenskar vill ha en pool, helt enkelt.

Underhålla sin pool

Att ha en pool är mycket arbete, och utgifterna upphör inte när den väl är färdig. Då kommer underhållsarbetet. Västerviks-tidningen berättar om en familj som byggt en egen pool, och frågar ägaren om underhållsarbetet.

Det är helt klart värt det, säger Staffan Petersson.
Skötseln består i att dagligen rensa vattnet rent från skräp och kontrollera balansen i dess ph-värde.
– Det är viktigt att det är rätt, annars får man justera nivån med olika medel. Om ph-värdet är fel kan man få grönt hår när man badar, säger Staffan Petersson och skrattar.

Bottnen ska regelbundet dammsugas med en speciell pooldammsugare. Där inte den kommer åt får man manuellt borsta med en poolborste. Några gånger per säsong ska också klor tillsättas i poolen för att ta död på alla bakterier.

Ju mer av arbetet man gör själv, desto billigare blir det. Det finns dock många tillbehör som gör arbetet lättare. De finns att köpa där man köper pooler, som här. Ett exempel är pooldammsugare. Ju dyrare sådan man väljer, desto mer sköter den sig själv. De dyraste varianterna rengör även poolens kant. I poolbutikerna kan man även köpa de kemikalier som behövs.

Scroll to top