Snygga till i trädgården med sten

Det kan låta som att man ska klottra till det extra genom att slänga en hög sten i trädgården, men det faktum att snyggt utlagda stenar faktiskt bidrar till att skapa en renare och snyggare miljö i trädgården är ett faktum. Men det är så mycket mer än så, det finns fördelar med stengångar, inramade rabatter och vackra stendekorationer.

Att använda sig av stenplattor för att snygga upp i trädgården kan kanske låta knasigt för den trädgårdsintresserade med gröna fingrar. Och visst är väl välbevarade gräsmattor snygga och buskarna medför ett lummigt utseende som skyddar från insyn. Men det kan vara så att en trädgård kan behöva brytas av från allt grönt, just för att kunna utskilja snygga rabatter och den vackra gräsmattan. Med sten får man en avbrytning från allt grönt och det blir enklare att se det vackra och unika i trädgården. Men det finns fler fördelar med att köpa vacker marksten från Flisby AB. Bland annat att:

  • Ogräs är ett tufft göra att rensa under vår, sommar och in på hösten. Det är ett evigt grävande i rabatten och ibland kan det ta upp värdefull tid som man skulle kunna satsa på att piffa upp rosenbuskarna istället. Med stenar runt om och i rabatten är det svårt för ogräset att växa sig lika vilt.
  • Det blir roligare för barnen som kan hoppa hage eller göra annat kul på stenarna. En kul lek är att inte röra marken utan bara använda stenar för att sicksacka.
  • Sten symboliserar mycket harmoni och för många är det just stenar som ger en bra balans i färgskalor. Med mängder av gröna blad, grönt gräs och gröna stjälkar kan det vara svårt att urskilja de vackra perennerna ni satte förra året. Låt stenarna agera som en balans för att visa upp den bästa sidan av er trädgård.
  • Det kan vara behagligt att slippa vandra i gräset där getingarna håller sig, går man på stenarna så är man mer uppmärksam om det finns ett djur på plattorna.
  • Underhållet dras ner väsentligt, att klippa gräs, rensa ogräs och hålla gräsmatta i schack tar tid och du sparar mycket av den varan om du lägger sten istället.

Utöver alla de positiva sidorna av att införa stenen i er trädgård så tänk också på att det går att lägga stenplattor mitt i trädgården, med buskar och vackra blommor runt, placera ett cafébord i mitten och två stolar så har du och din partner ett vackert krypin att hänga i sommar.

Scroll to top