Trygg och säker i hemmet

Att ha ett trivsamt hem med bra harmoni är oftast lika viktigt både för barn och för vuxna. Ingen mår såklart bra av att komma hem till, eller vistas i, ett hem där det råder ständigt kaos och stök eller där de påbörjade projekten aldrig avslutas. Men förutom ett vackert hem som andas lugn och ro så är det dessutom viktigt att man känner sig säker och trygg i hemmet. Och som förälder att man känner sig lugn med att barnen är trygga och säkra. Idag finns det många olika typer av smarta hemlarm som gör att man kan känna sig fullständigt trygg oavsett om man är hemma ensam, har lämnat barnen hemma ensamma eller om hela familjen reser bort och lämnar hemmet tomt.

Tyvärr sker inbrott i bostäder i princip överallt och även om man bor i ett fint och lugnt område så ska man vara medveten om att risken för inbrott finns. När det gäller familjens säkerhet så ska man självklart inte snåla in genom att välja ett billigare men mindre säkert alternativ på larm. Tyvärr läser man alldeles för ofta om både inbrott och oönskade besök så att skaffa hemlarm kan verkligen vara på sin plats.

”I dagsläget tar tjuvarna inte skrymmande saker utan de riktar in sig på betydligt mindre saker som guld och smycken.

– Tjuvarna är ute efter guld och smycken eftersom guldet har stigit mycket i pris, det stjäls överlägset mest, säger Daniel Claesson, pressansvarig på försäkringsbolaget If, till E24.

Han berättar att det stjäls guldföremål för över 200 miljoner kronor om året i Sverige. Elektronik är alltså inte längre lika eftertraktat att stjäla.
Förutom ökningen av villainbrott noterar If en ökning av inbrott i lägenheter, i källare och på vindar.”

Scroll to top