Ett giftfritt barnrum

Vad finns det att tänka på när det kommer till barnrummet och gifter? Det reds ut nedan och dessutom finns en hel del tips och råd nedpunktade som vägleder i detta dilemma många föräldrar försöker hantera.

 

pexels-photo-168866-largeNågot som många oroar sig över, och det särskilt föräldrar är hur mycket gifter det finns omkring barn i vardagen. Ett steg mot att ta bort detta är att låta barnens rum hemma i alla fall rensas från material som kan vara dåliga, det kan vara tvivelaktiga leksaker köpa utomlands eller på nätet samt plast av olika slag som utsöndrar oönskade kemikalier i luften eller via direktkontakt.

 

I Expressen kan en läsa om hur små barn är extra känsliga mot just miljögifter, men de vistas ju oftast nära golvet där just dammet och miljögifterna finns. Men vad för tips har experterna när det kommer till att slippa dessa gifter i barnens rum? Jo man kan börja med att undvika mjuka plastleksaker och ta bort sådana leksaker om de redan finns i barnrummet. Om leksaken luktar starkt av parfym eller plats ska den vidare bort på en gång. Sortera bort den plast som är klibbig och fet, det kan vara farliga ämnen som läcker från materialet. Titta i stället efter att leksaker i obehandlat trä och de som är Svanenmärkta. Vädra rummet ofta och kolla alltid är produkter du köper till barnet är CE-märkt.

 

Renovera barnrummet och få det kemikaliefritt

 

Ibland kanske det är lika bra att renovera barnens rum helt och få en nystart. Med bluesteps lånelöfte blir detta snabbt och enkelt gjort, och då kan du passa på att inreda barnens rum med leksaker som är säkra samt material på kuddar, madrasser och mattor som inte har hormonstörande ämnen av olika slag. Se bara till att tvätta alla textilier innan du använder dem och undvik tapeter med strukturbeläggning i plast. Inredningstips kan du får här bland annat.

Scroll to top