Exklusiv inredning även för barn

Bara för att inredningen är till barnrummet så behöver inte det innebära att barnen inte kan få ett exklusivt inrett rum. Knepet är bara att få ihop en tillräckligt bra grund och att sedan låta barnet vara med och välja färger. Tanken är att det ska vara lätt att kunna måla om och då behöver man ha rummet något tidlöst inrett. Därför är det inga problem att inreda exklusivt.

Att inreda ett barnrum är något som fungerar som en balansgång många gånger. Man vill att barnet ska känna sig trygg och må bra i sitt rum, samtidigt som man ofta vill att det ska vara vackert inrett. Ett sätt att göra detta är att inreda tidlöst med flytt- och byggbara möbler, men också att ha en belysning som lätt går att byta tyger på eller att byta skärm. Exklusiva lampor, skärmar och annan belysning hittar ni på http://www.lavanille.com/. Viktigt är också att barnet får vara med i inredning och att den anpassas efter just barnets favoritfärger.

rosa barnrum

Lyssna på ditt barn

Det är viktigt att lyssna på sitt barn, men ha i åtanke att barnets åsikter och preferenser kommer att förändras. Det rosa barnrummet måste kunna målas om och möblerna måste kunna bli större och i en annan färg. Exempelvis är det smart att ha trämöbler som går att slipas ner och målas om.  Var inte heller allt för låst i dina egna åsikter om färger och former, en tjej kan visst ha blåa detaljer om de gillar färgen. Barnet bör vara i fokus och deras vilja vad kommer till färg är nog det viktigaste. Om ni söker efter vad som kallas för könsneutrala färger så är just grön en sådan färg. Den passar tillsammans med det mesta och är inte specifikt en tjej- eller killfärg. Glöm inte de exklusiva mattorna, designdetaljer på väggarna och den roliga lampan i taket.

Scroll to top