Lämna hemmet i säkra händer

Det finns många olika scenarion där det är viktigt att vi har en bra och säker förvaring i våra hem. Dels mot tjuvar när vi åker på semester, men även för att skydda viktiga minnen i form av teckningar och saker som barnen gjort. Kassaskåp är enkla att få tag på online och kan vara en bra investering som du kommer ha stor nytta av.

När det kommer till att lämna hemmet under en resa är det alltid viktigt att du tänker på hur det kan komma att se ut efter några dagar: kommer brevlådan vara överfull och om har snön lagt sig tjock utanför ytterdörren? Detta är saker inbrottstjuvar tittar efter. När det gäller att förvara minnen  är ett kassaskåp en perfekt plats att hålla minnen i bra skick, men även förvara dem så att de inte slängs. För, vad händer när barnen blir stora, vuxit upp och flugit ut? Det blir ett tomrum som är omöjligt att fylla helt och hållet – vilket man inte heller ska. Genom livet går vi igenom olika skeden. Detta är ett nytt kliv som vi alla måste vandra och förlika oss med. Men, genom att ha tagit hand om minnen genom barnens uppväxt lever de kvar hemma genom dem.

Tips på saker att tänka på

Undvik att ha saker av värde framme i och utanför huset, som kan locka till inbrott. Larm är bra att ha och avskräcker tjuven, att bovarna förstår att det finns en hund i huset är ofta ännu bättre. Blir det inbrott så kommer det att ske där tjuvarna kan arbeta mest ostört, bättre insyn eller att ha koll på den platsen är aldrig fel. Prata inte om de värdesaker ni har så att okända hör. Om sakerna är märkta så är de svårare att sälja, och så går det lättare att spåra föremålen.”

När det gäller barnens saker kan det vara viktigt att inte bara slänga in allt i ett skåp eller i lådor. Då blir det ofta att det ligger kvar då och sedan när ens barn växer upp så väljer man att kasta det för att barnet inte vill ha kvar det. Det gäller att tänka på att hur man kommer känna om flera, flera år. Inte om en vecka.

Scroll to top