Fixa ett barnsäkert hem

Ett hem ska vara en trygg plats för hela familjen, även de små som bor där. Men tyvärr finns det ofta många faror i hemmet för barn., Och just därför gäller det att du barnsäkrar ditt hem. Då förebygger du att olyckor händer.

Många undrar säkert, inredning och barn är det förenligt? Svaret på den frågan är ja, du måste inte ha ett trist och tråkigt hem för att du har barn. Men, det du däremot måste göra är att barnsäkra ditt hem så att det blir tryggt för dina barn. Det kan handla om allt från att förankra möbler som kan tippa över, till att sätta barnlås på luckor och skåp.

Tips för att barnsäkra kök och badrum

Det gäller såklart att barnsäkra hela hemmet, men här följer lite tips vad gäller kök och badrum. På Hyresgästföreningens sajt kan man få massor av tips kring hur det går att barnsäkra hemmet på olika sätt. Där tipsar de bland annat om att du ska Fästa spisen så att den inte kan välta, och ha ett hällskydd samt en vredspätt och en spärr till ugnsluckan, Detta förebygger så att ditt barn inte välter spisen över sig eller sätter på olika funktioner och bränner sig. Du bör även se till att alla lådor och skåp med knivar, saxar och andra vassa redskap till köket har barnspärr. Förvara alltid kemikalier och diskmedel inom räckhåll för barnen, utan gärna högt upp i köket. Undvik dukar på köksbord, det är något som de flesta barn bara inte kan låta bli att dra i. När det kommer till badrummet. Är det bra att ha inställt på kranen så att det inte går att få skållhett vatten, ha alltid barnsäkerhetslås på kranen. Lägg ut halkskydd i dusch och badkar. Detta tipsar Hyresgästföreningen också om:

”Ha alltid alla mediciner i låsbart skåp. Lita inte på ”barnsäkra lock”. Håll proppen till badkaret otillgänglig för barn när den inte används.”

Scroll to top