Ny säng söver barn

Nu finns möjligheten att köpa en säng som gör att barnet somnar snabbt. Sängen är utvecklat för att vara ungefär som en livmoder, med samma rörelser och ljud som barnet upplever inne i mammas mage.

939135-baby

När man ska inreda ett barnrum så gäller det att tänka på en del olika saker för att rummet ska bli fint, mysigt och för att barnet ska trivas där. Exempelvis kan det vara bra att tänka på färgen i rummet eftersom barn stimuleras av färg och gillar mycket olika färger. Dessutom bör alla barnrum ha en bra yta för lek och gärna en mjuk matta som barnet kan sitta på. Men det kanske allra viktigaste att tänka på när man ska möblera och inreda ett barnrum, är att man investerar i en skön och säker säng. Bra sömn är oerhört viktigt för ett barn som växer och dessutom är det så att barn tillbringar många timmar i sängen.

Sängen som en livmoder

Och vill man ha en säng som dessutom hjälper till att söva barnet, bör man ta sig en titt på den nya uppfinningen som är en babysäng som påminner om en livmoder. I Expressen kan man läsa om uppfinningen som ett par schweiziska designers tagit fram. Den här sängen ska alltså likna livmodern och den ska röra sig med samma rytmer och låta barnen höra samma ljud som i livmodern. Dessutom lindar man in barnet i en medföljande dräkt eftersom barn gillar att vara inlindade. När man kopplat dräkten till sängen kommer den börja röra på sig och barnet kommer att kunna sova tryggt på rygg hela natten.

”På grund av installerade mikrofoner känner sängen av barnets tillstånd och kan skapa långsamma rörelser för att få den att sova liksom mer vickande rörelser om barnet är upprört.”

Scroll to top