Värmeläckage orsakar livsfarliga istappar

Visste du att istappar dels skapas av att ditt hus läcker en massa värme? Har ditt hem vanliga träfönster är risken stor att du betalar alldeles för mycket i el för uppvärmning, och dessutom skapas det istappar som vi vet faller knäpptyst och är livsfarliga. PVC-fönster har många oanade fördelar, dessutom är det riktigt billigt. 

Som nämnt är slitstarka PVC-fönster viktigt för barnsäkerheten i ett hem. Dessutom är det ett billigare alternativ till träfönster och, som om det inte räckte med fördelar, är  det miljövänligare. Hur då? Jo, därför att de isolerar bättre och därmed inte läcker in massa kall luft. Men lyssna på det här: andra fönster läcker dessutom ut värme helt i onödan. Det som händer då är att din elräkning blir högre, och att ditt tak är rena livsfaran för din familj.

Det är alltså bättre för din plånbok, för säkerheten i din familj och dessutom mycket mer energisnålt i längden och på så vis bättre för miljön.

Byt fönster för säkerhetens skull

Det är värmeläckage och stora temperaturförändringar som skapar istappar. Det är fastighetsägarens ansvar att se till att ingen kommer till skada. Fundera på hur du själv kan undvika att skapa onödigt stora och vassa istappar. Ett PVC-fönster läcker betydligt mindre värme än träfönster, något värt att tänka på. Fördelar med PVC:

  • Läcker mindre värme
  • Släpper in mindre kall luft
  • UV-skyddade
  • Barnsäkra
  • Mycket billiga
  • Underhållsfria

Med underhållsfria menas att man inte behöver slipa dem och inte heller måla om dem som man måste göra med några års mellanrum med träfönster, annars ser de riktigt deppiga ut. Fördelarna talar väldigt starkt för PVC-fönster. Men om nu dessa fönster är så bra, varför har då inte alla PVC? Jo, för PVC har en nackdel. Nackdelen är helt enkelt att de inte är klassiska träfönster, som många tycker är snyggt.Men att tänka på något så banalt som fina träfönster om man lägger för- och nackdelar mot varandra känns ganska löjligt, eller hur?

Scroll to top