Intresset för barnsäkerhet är stort

I Katrineholm har man sedan fem år tillbaka ett projekt vid namn Lindring som handlar om att minimera olika typer av risker i samhället. Man vill med detta skapa en s trygg kommun som möjligt. Kursen i barnsäkerhet har blivit otroligt populär.

Att man vill ge sitt barn allt och gärna lite till är något självklart. Detta med att ge allt handlar inte bara om att ge barnen materiella ting utan även ge en sådan trygg uppväxt som möjligt. Genom att barnsäkra sitt hem gör man både barnet och sig själv en stor tjänst.

Förhindra olyckor i hemmet

Hemmets trygga vrå behöver inte alltid vara så trygg om man inte är försiktig. Det finns mängder av olyckor barnet kan råka ut för om man inte är försiktig. Årligen far tusentals barn till sjukhus på grund av olyckor i hemmet. Det är allt från vassa kanter, brännskador från spisen och andra vitvaror som man inte har de rätta spärrarna på. Det är viktigt att man tänker på sina vitvaror och sina möbler när man har små bra. På Cylinda kan du välja av ett stort utbud som kan passa bra för hela familjen, http://www.cylinda.se/Vitvaruvaljaren/435. Tänk att det är en investering och en stor trygghet.

Säkerhet och räddning

I Katrineholm är det inte enbart att barnsäkra huset utan grupperna träffas för att även gå igenom räddning så man som föräldrar vet hur man ska bete sig vid en olycka. Ser man lite större vad det för med sig om föräldrarna har bättre koll så kommer man låta barnen att utforska mer då man vet att det är säkert samt att man vet hur man ska bete sig om det skulle ske någonting hemskt.

Självklar tär det inte bara i Katrineholm som intresset för barns trygghet är stort, men många kommuner kan ta med sig att införa olika mötesgrupper för föräldrar som vill lära sig mer.

Scroll to top