Tiger eller curlingförälder

Alla vet vi vad en curlingförälder är, nämligen någon som vill pyssla om och ta hand om sitt barn så barnet får allt serverat på silverfat. En tigerförälder däremot är det motsatta – fast med kärlek i blicken. 

Vi kan läsa i artiklar efter artiklar om hur allt fler föräldrar väljer att curla, alltså att överbeskydda sina barn. Och det är även många som höjt sina röster när det kommer till den typen av uppfostran. I SvD går det nu att läsa att en mamma tagit fram tigertrenden, där man är tuff och hård mot sitt barn och med det ger barnet redskapen att klara av livet.

”Om barnen inte uppfyllde de höga kraven tvekade inte Chua att hota och bestraffa. När yngsta dottern, Lulu, hade svårt att lära sig ett pianostycke slängde mamma hennes dockskåp i bilen och hotade med att skänka det till Frälsningsarmén. När hotet inte bet på Lulu höjde mamma insatsen med att tillkännage att det inte skulle bli någon mat innan Lulu spelade rätt.” (läs mer)

Om du inte riktigt vet vad för typ av förälder du är så kan du göra ett test på Aftonbladets sida om hur mycket du curlar ditt barn. Men, glöm inte att du måste curla dig själv också.

Sätt dig själv längst fram

5850181-baby-boy-starting-to-cryDet är viktigt att inte glömma bort sig själv. För ska du vara en så bra förälder som möjligt behöver du må bra själv. Dt är viktigt att veta vad du vill och vad som är rätt. Så, släpp fram dig själv och ta hand om dig själv så kommer du få mer energi att ta hand om ditt barn på rätt sätt. Unna dig att leta bland prisvärda spabad för att finna avkoppling och så du kan få en plats där du bara kan vara och ha det skönt. Att kunna koppla av är att orka med att leva och att bli en bättre förälder och människa – oavsett om du vill curla eller ta i med hårdhandskarna.

Scroll to top