Höstpyssel i trädgården

Nu på hösten är en perfekt tid att ta lite extra hand om trädgården. På hösten kan man bland annat gödsla och rensa ogräs. Det är dessutom en perfekt tid för att beskära fruktträden och buskarna.

Det finns mängder av olika sätt att piffa upp och snygga till en trädgård och vi har exempelvis skrivit om att stenplattor kan göra jobbet.

”Att använda sig av stenplattor för att snygga upp i trädgården kan kanske låta knasigt för den trädgårdsintresserade med gröna fingrar.” Läs mer.

Höstfixa trädgården5711795-woman-putting-leaves-gardening-cleaning-bucket-housework

Men att lägga stenplattor i trädgården är inte speciellt snyggt om man inte redan har en fin och välskött trädgård. För att verkligen göra trädgården fin, krävs lite arbete och omtanke. Den som tror att det endast är på sommaren som trädgården behöver uppmärksamhet för att hålla sig snygg, tror helt fel. Mycket av arbetet måste ske nu på hösten och i Expressen kan man läsa om experternas bästa tips för att just höstfixa trädgården. Det är nu på hösten som man måste göra allt från att rensa ogräs till att gödsla.

Beskär alla fruktträd

Något annat som det är bäst att man gör på hösten är att beskära sina fruktträd. Vill man beskära sina äppelträd eller körsbärsträd är september den bästa perioden. Men äppelträden går faktiskt att klippa hela vägen in i november. Många passar även på att knipsa rosor och andra växter som ofta blommar långt in på hösten. Detta säger experterna är en bra idé eftersom de då blommar längre. Buskar och häckar vinner också mycket på att beskäras en del under höstens månader. Då håller de formen över vintern.

Scroll to top