Uppvärmning som sparar pengar

Att spara pengar där det går står högt på dagordningen hos de flesta familjer, särskilt om pengarna går att spara bland de fasta utgifterna. Ett av de enklaste sätten att spara pengar på är att byta värmekälla i hemmet. Här kan du läsa mer om ett av de populäraste alternativen: luftvärmepumpen.

pengar i glaset med filtereffekt retro vintage stilLuftvärmepumpen är en metod att sörja för ditt hus uppvärmning och är något som fått många goda omdömen på senare år. Till stor del beror detta på att många tjänat in flera tusenlappar per år på att byta till luftvärmepump. Det finns dock många olika luftvärmepumpar att välja bland i olika prisklasser och utföranden. Du hittar till exempel ett stort urval hos https://20grader.se/, som kan vara väl värt ett besök för att påbörja resan mot mer prisvärd uppvärmning.

Köpa värmepump?

Att spara pengar blir extra viktigt för den som har familj och barn. Det är förstås roligare att ha pengar att lägga på fritidsaktiviteter än fasta kostnader som elförsörjning. Innan du ger dig i kast med att köpa billigast möjliga luftvärmepump kan det dock vara värt att fundera lite extra. Som tidigare nämnts finns det luftvärmepumpar i många olika prisklasser. Enligt experter är det värt att investera lite extra pengar initialt om du vill spara pengar på sikt. Jan-Erik Nowacki, till vardags är teknisk rådgivare på Svenska Värmepumpföreningen, säger till tidningen Privata Affärer att:

”Generellt kan man säga att du får vad du betalar för. De allra billigaste värmepumparna håller sällan måttet och är i vissa fall inte anpassade och testade för vårt nordiska klimat.”

Scroll to top