Viktigt med belysning

Nu när höstmörkret sakta men säkert sänker sig över landet är det viktigt att inte grotta ner sig i höstdepressioner eller liknande och att man istället fokuserar på det härliga och mysiga med just höst. Så varför inte passa på att höja mysstämningen hemma med hjälp av skön inredning?

I en artikel i GD skriver man om hur hösdepressioner inte är något att leka med och i en annan artikel från DN står det om hur en morgonpromenad kan bota deppigheten. Varför undrar du nu? Svaret är enkelt. Det hela handlar om ljus och hur mycket D-vitamin man får i sig. Men i höstmörkret kan detta vara en bristvara, så varför inte inreda hemmet så det blir extra ljust och lura kroppen på så vis? Ett tips är till exempel att inreda med lite nya lampor och ljus hemma. Märket Atelje lyktan som man hittar hos confidentliving.se har mängder av olika små och stora lampor både för inomhus- och utomhusbruk, så varför inte passa på att placera ut lamporna på strategiska platser så som vid sängen, skrivbordet och i köket exempelvis.

”Skälet till höstdeppigheten är dock klar: De årstidsbundna depressionerna hänger ihop med ljuset, och hormonerna som styrs av ljus.” lär mer genom att klicka här.

Mysig inredning ger bättre humör

Visst kan man fråga sig om det verkligen räcker med att försöka lura kroppen att tro att det är ljusare än vad det faktiskt är och om man är osäker finns det en hel rad andra knep att ta till. Till exempel kan man inreda hemma i ton med hösten och på så vis göra den till sin vän. Och ett knep för att göra detta är genom att bädda ner en extra filt i soffan, placera ut blockljus och värmeljus samt unna sig en lugn stund för sig själv och på så vis mota bort deppigheten. Men glöm för allt i världen inte chokladen! Choklad är nämligen ett bevisat botemedel mot nedstämdhet, så det kan ju vara något att komma ihåg!

Scroll to top